Winterspelen 2018: NL overal dichtbij met pop-up-ambassade

Voor de tweede keer heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een pop-up-ambassade geopend tijdens de Olympische Spelen. Dat is een tijdelijke, extra vestiging van de ambassade op de locatie van de Spelen. De pop-up ambassade bevindt zich in het Holland Heineken House in Gangneung.

Oranje Camper Winterspelen 2018 Zuid-Korea

Tijdens de Winterspelen in Korea rijdt de ambassade rond in de Oranje Camper.

Hulpvragen

Dankzij de pop-up-ambassade kunnen sporters en supporters makkelijk en snel bij de Nederlandse overheid terecht met hulpvragen. Ook rijdt er op het Olympisch terrein een speciale oranje camper van de rond van de ambassade waar Nederlanders terechtkunnen voor praktische informatie.

Medewerkers BZ dichtbij

Minister Halbe Zijlstra: 'Als je je paspoort bent verloren, is dat al vervelend genoeg. Dan wil je niet een dag kwijt zijn voor een bezoek aan de Nederlandse ambassade in Seoul, zo’n 200 kilometer verderop. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers aanwezig zijn in het hart van Oranje.'

Oranje Boekje

Ook heeft het ministerie speciaal voor de Olympische Spelen het Oranje Boekje uitgebracht. Hierin staan praktische tips en informatie over reizen naar Zuid-Korea en handige adressen en telefoonnummers voor tijdens de Spelen. Ook vertelt de gids je wat de ambassade voor je kan doen in geval van een hulpvraag.

Contact pop-up-ambassade

De pop-up ambassade is gedurende de Olympische Spelen 7 dagen per week geopend van 15:00 tot en met 21:00 uur. Het ministerie is ook 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op +31 247-247-247.