Nederlandse ambassade in Singapore doet als eerste ambassade Climate Action-belofte

De Nederlandse Ambassade in Singapore heeft vandaag een belofte gedaan voor de Climate Action SG 2018. Hiermee is zij de eerste ambassade in Singapore die deze belofte doet.

Climate Action SG 2018

Singapore heeft 2018 officieel aangeduid als het 'Climate Action Year'. Hiermee wil de Singaporese overheid de aandacht vestigen op klimaatverandering en probeert zij mensen bewust te maken van de noodzaak om (individuele en gezamenlijke) actie te ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan en Singapore duurzamer te maken.

Op de website van het Ministerie van Milieu en Watervoorzieningen (Ministry of the Environment and Water Resources) is een galerij geopend waarop individuen en bedrijven hun belofte voor een duurzamer Singapore kunnen doen.

Ambassadeur van Nederland in Singapore en Brunei Margriet Vonno deed al een individuele belofte. Daar is nu de belofte van de gehele ambassade bij gekomen, waarmee zij de eerste ambassade in Singapore is die een belofte voor het klimaat doet. In de belofte vertelt de ambassade welke acties zij onderneemt om zo duurzaam mogelijk te zijn, bijvoorbeeld het uitdoen van alle lichten en het streven om een papierloos kantoor te zijn. Bovendien wordt de nadruk gelegd op de relaties tussen Singapore en Nederland, en wordt er verwezen naar de plannen van de Nederlandse regering om in 2050 een Circulaire Economie te hebben. 

De beloftes zijn te vinden in de galerij van Climate Action SG 2018. De link daar naartoe is hieronder te vinden.