Aanvraag reisdocumenten: bezoeken consulair team ambassade Madrid aan de regio in 2018

Vooraankondiging:

Paspoortaanvragen in Spanje moeten normaal gesproken op afspraak bij de Nederlandse ambassade in Madrid worden ingediend.
Net als in voorafgaande jaren zal het consulair team van de ambassade Madrid naar de regio reizen om de aanvragen van reisdocumenten  (paspoort en/of identiteitskaart (NIK)), in behandeling te nemen.

De voorlopige planning is als volgt:

 Balearen:

 22 en 23 maart

meer informatie

 Canarische eilanden:     

21, 22, 23 en 24 mei

meer informatie

 La Nucía:

11, 12 en 13 juni

meer informatie

 Barcelona:

8 en 9 oktober

meer informatie

 Málaga:

12 en 13 november

meer informatie

Ongeveer vijf weken voordat het team arriveert volgt een nieuwe aankondiging op de website, waarin de definitieve datum van het bezoek wordt bekendgemaakt. Het indienen van een paspoortaanvraag in de regio is in beginsel bedoeld voor Nederlanders die gedurende een lange periode niet in staat zijn naar Madrid te reizen en dit kunnen aantonen door middel van een medische verklaring. Personen die niet in deze categorie vallen kunnen eveneens een gemotiveerd verzoek indienen. De ambassade bepaalt op basis van de capaciteit hoeveel personen uit deze tweede categorie in aanmerking zullen worden gebracht, en maakt –indien noodzakelijk- een selectie.

In genoemde aankondiging treft u duidelijke instructies en een email-adres aan waar u uw aanvraag naar toe kunt sturen (met toevoeging van de documenten waaruit blijkt dat u aan de gestelde voorwaarden voldoet en/of uw verzoek motiveert).

Ongeveer twee weken voordat het team arriveert, sluit de inschrijving en ontvangt u in reactie op uw email een bericht of u in aanmerking komt voor het indienen van uw aanvraag. In die mail leest u waar en wanneer u precies wordt verwacht. Omdat het niet mogelijk is om ter plaatse per pin of cash te betalen, zal uw betaling voorafgaand aan uw afspraak door de ambassade moeten zijn ontvangen. De instructies  hiervoor vindt u ook terug in die mail.

Ervaring leert dat bovenstaande wijze van communicatie naar klanten succesvol en afdoende is. Mocht u vragen hebben, dan verzoeken wij u alleen gebruik te maken van de hierboven aangegeven communicatiemomenten.

Voor uw informatie: Het is eveneens mogelijk om op afspraak een aanvraag in te dienen in de aankomsthal op Schiphol danwel bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

Het consulaire team van de ambassade in Madrid.