Stemmen bij het raadgevend referendum als u in Malta woont

Op 1 april 2017 is de Kieswet veranderd. Vanaf nu is het eenvoudiger om u als kiezer in het buitenland te registreren: u hoeft zich nog maar één keer ‘permanent’ te registreren via een webformulier. Dit formulier stuurt u daarna met een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs naar de gemeente Den Haag terug.

Registratie

Registratie kan tot 6 weken voor de eerstvolgende verkiezingen. Op 21 maart 2018 is de eerstvolgende keer dat u als kiezer buiten Nederland kunt stemmen; bij het raadgevende referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). Om deel te kunnen nemen aan deze verkiezingen, dient u zich dus uiterlijk 1 februari geregistreerd te hebben, met een geldig identiteitsbewijs.

Bent u eenmaal opgenomen in het register dan krijgt u voor elke verkiezing automatisch uw briefstembewijs toegestuurd.

Meer informatie en het webformulier vindt u door op deze link te klikken.