Toename van dengue in Vietnam

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt voor een recente toename in Vietnam van het aantal besmettingen met het dengue-virus, dat door een beet van besmette muggen wordt overgedragen. Met name Hanoi (in het noorden) en een aantal zuidelijke provincies zien veel besmettingen. Dit zal naar verwachting doorzetten tot oktober of november.

De WHO en Vietnamese overheid nemen de epidemie serieus en nemen maatregelen. Reizigers in en inwoners van Vietnam moeten zelf ook maatregelen nemen om muggenbeten te vermijden. De besmette muggen zijn overdag het meest actief, met name in de vroege ochtend en voor zonsondergang. De WHO adviseert:

- draag lichtgekleurde kleding die ook de benen en armen bedekken;

- gebruik anti-muggenmiddelen met DEET, IR 3535 of Icaridin;

- slaap onder een muskietennet (klamboe) en gebruik raamhorren.