Grote schade door orkaan Irma in Caribisch gebied en Florida

Woensdag 6 september trok orkaan Irma over het Caribische deel van ons koninkrijk en richtte daar veel schade aan. Daarbij kwamen vier mensen om het leven, ruim 40 mensen raakten gewond. Ook in de rest van het Caribisch gebied en in Florida richtte de orkaan grote schade aan. Een tweede orkaan José leek opnieuw een bedreiging voor het gebied te vormen maar legt tot nu toe een andere route af.

Noodhulp

Nederland stuurt honderden extra hulpverleners naar Sint Maarten om te ondersteunen na de orkaan Irma. Het gaat vooral om militairen. Zij brengen voeding, drinkwater en medicijnen naar het eiland en naar Saba en Sint Eustatius. Ook helpen zij de lokale politie bij het handhaven van de openbare orde en veiligheid. In het weekend zijn de eerste mensen geëvacueerd die met spoed weg moesten.

Op de informatiepagina over orkaan Irma is meer informatie te vinden over onder meer de hulp vanuit Nederland en de evacuaties vanaf Sint Maarten. Op de site is ook een pagina met veelgestelde vragen opgenomen.

Visual orkaan Irma

Contact en vragen

Vragen over de situatie op Sint Maarten, Sint Eustatius of Saba? Vanuit Nederland belt u 1400 (op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur). Of stel uw vraag via het contactformulier. Vanuit het buitenland, dus ook het Caribisch gebied, belt u +31 77 4656 767 (op werkdagen van 02.00 tot 14.00 uur lokale tijd).

Bevindt u zich in een ander land in het door de orkaan getroffen gebied of heeft u een vakantie gepland naar een land in de regio? Houdt u dan de reisadviezen goed in de gaten en schrijft u zich in voor de BZ informatieservice. Nederlanders in het getroffen gebied wordt aangeraden altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Buitenlandse Zaken is 24 uur per dag bereikbaar via +31 247 247 247.

Reisadviezen

Direct naar het reisadvies voor:

Antigua en Barbuda

Bahama's

Britse Maagdeneilanden

Cuba

Dominicaanse republiek

Haiti

Turks- en Caicoseilanden

Verenigde Staten

Zie ook