Herbegrafenis Poolse soldaten

De Poolse luitenant Maciej Socharski en sergeant Henryk Sikorski zijn gisteren in Amsterdam met militaire eer begraven. Hun bommenwerper werd op 9 mei 1941 boven het IJsselmeer neergeschoten door de Luftwaffe.

De twee kwamen hierbij om het leven. Ook is recentelijk de identiteit vastgesteld van een andere Poolse militair, sergeant Stanisław Pisarski. Zijn lichaam was na de crash gevonden, maar lag begraven in een anoniem graf. Zijn grafsteen krijgt nu eindelijk zijn naam.

De herbegrafenis werd bijgewoond door Poolse plaatsvervangend Minister van Cultuur Magdalena Gawin, militaire functionarissen, vertegenwoordigers van veteranenorganisaties en afgevaardigden van het Poolse Instituut van Nationale Herinnering. Poolse soldaten in uniform betuigden met saluutschoten hun respect aan deze dappere soldaten die de hoogste prijs hebben moeten betalen voor onze vrijheid.

Begrafenis Poolse soldaten
Begrafenis Poolse soldaten
Begrafenis Poolse soldaten