Orkanen in Caribisch gebied en Florida

Woensdag 6 september trok orkaan Irma over het Caribische deel van ons koninkrijk. De orkaan trekt op dit moment richting Cuba, de Dominicaanse Republiek en Florida. Heeft u een vakantie gepland naar een land in de regio of bevindt u zich in het gebied waar orkaan Irma nog gaat komen? Houdt u dan de reisadviezen goed in de gaten en schrijft u zich in voor de BZ informatieservice. Nederlanders in het getroffen gebied wordt aangeraden altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Buitenlandse Zaken is 24 uur per dag bereikbaar via +31 247 247 247.

Noodhulp

Het Caribische deel van het koninkrijk is slecht toegankelijk, waardoor er nog geen precies beeld is van de schade. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties richt zich samen met het ministerie van Defensie op noodhulp, zoals het aanbieden van drinkwater en voedsel. Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat de Nederlandse reizigers bij die zich in het orkaangebied bevinden.

Tweede orkaan

De orkaan trekt verder over Cuba, de Dominicaanse Republiek en Florida, landen waar veel Nederlanders aanwezig zijn. Een tweede, minder krachtige orkaan José zal naar verwachting dezelfde route afleggen. 

Aanwijzingen lokale autoriteiten

Nederlanders in het gebied wordt aangeraden altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Zorg voor voldoende drinkwater en houdbaar voedsel - voor minimaal 72 uur. Laad uw batterijen op voordat de storm losbarst. Houd ook rekening met gevaarlijke situaties na afloop van de storm, door bijvoorbeeld overstromingen en omgevallen elektriciteitspalen.

Op de informatiepagina over orkaan Irma is meer informatie te vinden over de stand van zaken op de eilanden Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba.

Reisadviezen

Heeft u een vakantie gepland naar een land in de regio of bevindt u zich in het gebied waar orkaan Irma nog komt? Houdt u dan de reisadviezen goed in de gaten en schrijft u zich in voor de BZ informatieservice.

Buitenlandse Zaken is 24 uur per dag bereikbaar via +31 247 247 247.

Direct naar het reisadvies voor:

Antigua en Barbuda

Bahama's

Britse Maagdeneilanden

Cuba

Dominicaanse republiek

Haiti

Turks- en Caicoseilanden

Verenigde Staten