Afvalverwerking in Maleisië

Dagelijks produceert Maleisië meer dan 33 kiloton afval, waarvan veruit het grootste deel uit organisch afval bestaat. Door de in 2011 ingevoerde Solid Waste and Public Cleansing Management Act, komt verandering in de manier waarop dit afval tot voor kort werd verwerkt. Door een introductie van een recycling systeem en het verbieden van onhygiënische afvalstortplaatsen zal deze industrie minder vervuilend worden. Voornemens voor het openen van nieuwe, hygiënische stortplaatsen en groeiende interesse vanuit de industrie voor afval mining, biedt mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven. Om verdere kennis te maken met de afvalverwerkingsindustrie in Maleisië organiseert de Nederlandse ambassade in oktober 2018 bij voldoende interesse een handelsmissie, die samenvalt met het ISWA World Congres in Kuala Lumpur.

Klik hier voor het volledige artikel.

Auteur: Järvi de Vlugt