Pop-up ambassade E4U bij Sziget festival in Boedapest

Komt u tijdens het Sziget Festival in Boedapest onverhoopt in de problemen? Dan kunt u voor praktische zaken terecht bij de internationale pop-up ambassade op het festivalterrein. Dit consulaire steunpunt is herkenbaar aan de naam 'E4U' (Embassies 4 You) en is van 13 tot en met 16 augustus dagelijks geopend van 12.00 tot 19.00 uur bij Csónakház (Hongaars voor “boothuis”).

Logo van de E4U pop-up ambassade bij Sziget festival

De pop-up ambassade 'E4U' (Embassies 4 You) bij Sziget festival in Boedapest is herkenbaar aan dit logo.

E4U kan – onder voorwaarden – op het festivalterrein een nooddocument aan Nederlanders verstrekken. E4U is dit jaar een samenwerking met de ambassades van Slovakije, Denemarken, Frankrijk, Italië, Duitsland, Canada en België.

Ambassadeur Gajus Scheltema legt uit waarom hij het belangrijk vindt dat de ambassade aanwezig is op het festivalterrein. ‘Na de Hongaren zelf vormen Nederlanders de grootste groep bezoekers. Er komen ook steeds meer Duitsers. Door in het E4U steunpunt onze krachten te bundelen met andere ambassades staan we sterker.’

Op het festival in Boedapest komen ongeveer 16.000 Nederlandse bezoekers af. Afgelopen jaren verliep het festival voor de overgrote meerderheid zonder problemen. Enkele tientallen festivalgangers deden een beroep op E4U. Het merendeel van de hulpvragen gaat over gestolen of vermiste reisdocumenten. Ieder jaar krijgt de ambassade na afloop gevonden voorwerpen toegezonden. Dat levert soms stapels bankpasjes, paspoorten en portemonnees op.