Reisadvies update

Beste reizigers, OPGELET:

 

De overheid van Peru heeft in 6 districten de noodtoestand uitgeroepen. In de districten JULIACA in de San Román (Puno) provincie, WANCHAQ, SAN SEBASTIÁN en CUSCO, in de provincie Cusco, en MACHU PICCHU en OLLANTAYTAMBO in de provincie Urubamba (Cuso) zijn vele meldingen van geweld, gerelateerd aan de nationale docenten stakingen, binnen gekomen. Ter reactie heeft de Peruaanse in deze districten de noodtoestand uitgeroepen, die tot 30 dagen validiteit heeft. Dit betekent dat de nationale politie van Peru met de hulp van de strijdkrachten de orde zullen bewaken in deze gebieden gedurende de aankomende 30 dagen. Bovendien zorgt deze noodtoestand er voor dat alle grondrechten relatief gezien aan de vrijheid en veiligheid van de bevolking; de onschendbaarheid van woning alsmede de vrijheid van bijeenkomst en beweging zullen worden opgeschort.

 

De Nederlandse ambassade adviseert alle reizigers daarom de demonstraties en stakingen te vermijden, aangezien deze kunnen tot geweld leiden. Houd rekening met blokkades van toegangswegen, spoorwegen en vliegvelden. Komt u in een demonstratie of blokkade terecht? Vestig dan niet de aandacht op u en probeer ook niet langs of door de blokkade heen te gaan.