Vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Marokko in Agadir

  RABAT – Woensdag 31 mei speelt het Nederlandse elftal een oefenwedstrijd in en tegen Marokko in het stadion van Agadir (Stade Adrar). De wedstrijd begint om 17.30 uur lokale tijd (19.30 uur in Nederland). Ambassadeur in Rabat Désirée Bonis zal aanwezig zijn om de beide teams aan te moedigen.

Nederland speelt een oefenwedstrijd tegen Marokko ter voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op 9 juni. Als Oranjesupporter kan men deze belangrijke interland uiteraard aanschouwen; toegangskaarten zijn ter plekke verkrijgbaar en zijn gratis.

Nederland en Marokko speelden nog maar twee keer eerder tegen elkaar. Op 29 juni 1994 won Nederland in de groepsfase van het WK in de Verenigde Staten met 2-1. Vijf jaar later won Marokko tijdens een oefenduel in Arnhem op 28 april 1999.

Voor Nederland zullen onder andere Sneijder (Galatasaray), Depay (Olympique Lyon), Promes (Spartak Moskou) en De Ligt (Ajax) in actie komen. Houd de Facebookpagina van de Nederlandse Ambassade in Rabat in de gaten voor updates en winacties rondom de wedstrijd.