14 november Urban E-mobility Forum Poland

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Gdynia, Polen

Bent u actief in e-mobility? En zou u kennis willen maken met de economische kansen die zich op dit moment in Polen in deze sector aandienen? Neem dan deel aan het Urban e-Mobility Forum in Gdynia (nabij Gdansk) dat plaatsvindt op 14 en 15 november.

De Nederlandse ambassade, als strategisch partner van het Forum, wil ook graag de belangstelling peilen voor een kort introductieprogramma voor Nederlandse bedrijven, in de ochtend voorafgaand aan de conferentie. Te denken valt aan presentaties over de Poolse markt (van bv ambassade, NPCC, juridsch expert) en eventueel ook op maat gemaakte kennismakingen.

Heeft u belangstelling voor deelname en/of een introductieprogramma voorafgaande aan het Forum? Laat dat dan snel weten aan ja.kosicka@minbuza.nl (handelsadviseur Nederlandse ambassade) of sanne.kaasjager@minbuza.nl (handelsraad Nederlandse ambassade). Hoe eerder u reageert, hoe groter de kans dat we een goed introductieprogramma kunnen samenstellen.

Voor wie?

Deelname aan dit Forum is interessant voor bedrijven en organisaties die 1) een beeld willen opbouwen van (nabije) markten die sterk in opkomst zijn op het gebied van elektrisch vervoer, 2) in contact willen komen met belangrijke spelers en experts, en 3) zelf innovatieve oplossingen in de aanbieding hebben voor de Poolse markt.

Het unieke “selling point” van dit Forum is dat het één van de weinige bijeenkomsten is in Polen die een groot aantal potentiële klanten uit de bestuurlijk en commerciele wereld op één plek bij elkaar brengt. Zo zullen vertegenwoordigers van gemeentelijke en regionale publieke instanties, met beleidsinhoudelijke dan wel uitvoerende verantwoordelijkheid, ruim vertegenwoordigd zijn. Het voorlopige programma van het Forum vindt u hier.

Waarom? Kansen voor Nederlandse bedrijven in Polen

E-mobility is een belangrijke sector in Polen. De Poolse overheid heeft ambitieuze plannen en er wordt inmiddels flink geïnvesteerd. Die ontwikkelingen zien we al een tijd op gemeentelijke niveaus, maar de laatste tijd ook op centraal beleidsniveau. De Poolse overheid ziet e-mobility als een belangrijk middel om luchtvervuiling in steden tegen te gaan en de eigen economie te vergroenen. De sector groeit dan ook razendsnel, met de elektrische bus als de meest prominente innovatie die op dit moment veel steden verovert. Daarnaast is het opzetten en uitbreiden van de laadinfrastructuur een belangrijk speerpunt. Voor nadere informatie, klik hier.

Nederland staat in Polen bekend als voorloper op het gebied van e-mobility. De Poolse markt is duidelijk geïnteresseerd naar de Nederlandse ervaring, kennis en technologie, die de sector een impuls kan geven. Wij zien het Forum als een eerste belangrijke stap om het Nederlands bedrijfsleven profiel te geven en te positioneren in de Poolse markt.

Wat? Deelname conferentie

U krijgt de kans om deel te nemen aan het Urban e-Mobility Forum in Gdynia op 14-15 november. Het forum heeft als doel om spelers in de e-mobility sector bijeen te brengen, de overgang naar elektrisch vervoer te versnellen en steden onderling te verbinden. Het evenement brengt lokale overheden, bedrijfsleven en Europese experts bijeen. Een greep uit de sprekers: Europees Commissaris Elżbieta Bieńkowska (interne markt), Peter Vesterbacka (visionair ondernemer uit Finland), Krzysztof Senger (bestuurslid Polish Investment and Trade Agency PAIH) en burgemeesters uit verschillende Poolse steden.

Als er voldoende belangstelling is zal de ambassade, in samenwerking met lokale partners (Netherlands Polish Chamber of Commerce, de Stichting ter Bevordering van e-Mobility in Polen, evenementen- en mediabureau Poland Today), voor u een introductiebijeenkomst organiseren.

Kansenrapport

Deze missie geeft opvolging aan de sectorstudie “E-mobility in Poland as a business opportunity”. Wilt u dit rapport ontvangen? Stuur dan een mail naar war-ea@minbuza.nl.

Programma

Het voorlopige programma vindt u via deze link.

Naast deelname aan het Forum - bestaande uit workshops, keynote speeches, networking events, business lunches and a gala dinner – kunnen ambassade en lokale partners in de ochtend voorafgaande aan de conferentie een introductieprogramma aanbieden. Dit is afhankelijk van de belangstelling en uw behoefte. Te denken valt aan presentaties over “vooruitzichten Poolse e-mobility markt”, “economische ontwikkelingen in Polen”, “doing business in Polen” of het organiseren van speed-dating met Poolse counterparts.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan het Urban e-Mobility Forum. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Indien er voldoende belangstelling is voor een introductieprogramma dan kan vervoer van hotel naar de locatie van het Forum worden aangeboden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Jolanta Kosicka, Handelsadviseur, Nederlandse Ambassade in Warschau
E: ja.kosicka@minbuza.nl

Sanne Kaasjager, Handelsraad, Nederlands Ambassade in Warschau
E: sanne.kaasjager@minbuza.nl