04 mei Nationale Herdenking 4 mei

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
Ereveled Menteng, Jakarta

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. In Jakarta vindt deze herdenking plaats op vrijdag 4 mei 2018 om 17.00 uur op het Ereveld Menteng Pulo.

De herdenking vangt aan met een samenkomst in de Simultaankerk waar Zijner Majesteits Ambassadeur Rob Swartbol een toespraak houdt. De Simultaan kerk zal ook weer het decor zijn van gedichten en tekeningen gemaakt door de kinderen van de Netherlands Intercultural School. Vervolgens is er een stille tocht via het Columbarium naar het Vlaggenmonument. Bij het Vlaggenmonument worden kransen gelegd en na twee minuten stilte gezamenlijk het Wilhelmus gezongen.

Uw aanwezigheid wordt ook dit jaar op prijs gesteld. Dit geldt zeker ook voor jongeren die ook bloemen kunnen leggen bij de kindergraven. Ik hoop dat u de herdenking kunt bijwonen en verzoek u vriendelijk uiterlijk 16.45 uur aanwezig te zijn.

Kolonel René Pals
Defensie Attaché